Aamulla lähdettiin uudelle safariajolle eri suuntaan kuin missä eilen oltiin ihailtu leijonia. Aivan niin elämyksellinen ajo ei nyt ollut, mutta uusina eläiminä näimme mm. vesiantilooppeja ja tiellä tapittavan mangustilauman. Tsetse-kärpäset haukkaili meitä autoissa joihin ne tunki avoinna olevasta kattoluukusta :P Vierailtiin yhdellä valtavalla apinanleipäpuulla, jonka sisäänkin olisi päässyt, mutta minä en hämähäkki-, käärme- ja skorpionikammoisena sinne koloon halunnut astua :D 

Sitten palailtiin lodgelle syömään ja hakemaan tavaroita. Isot matkakassit pakattiin aina kohteesta toiseen siirtyessä autojen takatilaan. Siinä kun valmistaudutiin lähtöön, tuli paikalle bussilastillinen paikallisia lapsi. Kyllä oli muuten TÄYTEEN lastattu auto, kun vertas meidän mukaviin tilaviin maastureihin. Muutenkin tuo Tansanian liikenne oli todella hurjaa ja kulkuneuvot niin täyteen ahdettuja, etten yhtään ihmettele sieltä maailman kolkalta välillä tulevia uutisia, että "78 ihmistä kuoli kuorma-auton ajettua kalliota päin". 

Tarangiresta poistuessa näimme vielä kafferipuhvelilauman makoilemassa keskipäivän auringossa. Jo 3/5 bongattu ns. Big Fivesta vaikka vasta ensimmäinen luonnonpuisto takana :)

Matka jatkui kohti masai-lasten koulua, johon kuului useampi alkeellinen rakennus karulla piha-alueella. Nyt luokissa oli paljon tyhjiä paikkoja, koska moni lapsi oli lähtenyt perheen mukana vaeltamaan, kun kuivan kauden takia piti viedä karjaa kauemmas veden äärelle. Jotain ihania lauluja ne siellä meille esitti, ja oli kyllä ihan mukava lisään matkaan tällainen vierailu.

Koululta lähdimme ajamaan kohti Manyaraa, ja pikku hiljaa maisemat alkoivat muuttua kuivista ja karuista kauniin vihreiksi ja reheviksi, sademetsämäisiksi. Saavuttiin Mto wa Mbun kylään. Ihanan värisiä majoja ja rakennuksia kohosi tien vierillä, ja ne ihmisten kauniit, värikkäät vaatteet saivat katseen kiinnittymään. Siellä kylässä ja muuallakin kiinnitti huomiota se, mitä kaikkea afrikkalaiset todella kantavatkaan päänsä päällä, täysistä vesiämpäreistä lautakasoihin. Mahtaa olla niskalihakset hyvässä kunnossa :)