Satuin äsken näkemään Avara luonto -ohjelman Ngorongorosta, ja sain taas sellaisen Afrikan kuumeen että oksat pois.. Lievitänpä sitä huvikseni kirjoittamalla tänne pientä matkakertomusta muutaman vuoden takaisesta ihanasta Tansanian matkasta.

14. lokakuuta vuonna 2008 pakattiin miehen kanssa tavaroita, juhlittiin siinä välissä appiukon viisikymppisiä, ja sitten palattiin taas pakkaamaan ja jännittämään kotiin. Keskiyöllä lähdettiin ajamaan kohti Helsinki-Vantaata, sen jälkeen kun oli turhaan yritetty illalla saada unta. Olo oli suoraan sanottuna ihmeellinen, kun tiesi että on matkalla trooppiseen Afrikkaan, Tansaniaan. Siitä asti kun näin Leijonakuningas-elokuvan ala-asteella, oli safarille lähteminen ollut suurin unelmani. Ja nyt olin sitä toteuttamassa :)

Matkajännitykseen reagoin itselleni tyypillisellä tavalla eli sain kunnon kuumeen ja kurkkukivun vähän ennen lähtöä. Ja kun vielä edellisen päivän silmillä piti matkustaa lähes 24 tuntia niin olo oli kyllä epätodellinen. Lentokentälle saavuttiin hyvissä ajoin, ja kello 6.15 lähdettiin KLM:n siivillä kohti Amsterdamia. Jarkolle se oli ensimmäinen kerta lentokoneessa :D

Hollannissa palloiltiin hyvä tovi ennen kuin jatkolento lähti. Iso ja mukava KLM:n kone kuljetti porukkamme Tansaniaan, Kilimanjaron kentälle. Muistan ikuisesti miltä tuntui astua koneesta kosteaan, kuumaan, pimeään Afrikan yöhön. Jacaranda-puiden keskellä katselimme, kun kaksi paikallista pakkasi matkatavaroitamme pikkubussin katolle. Tunnin ajomatka Arushaan alkoi. Paikallinen liikenne oli erittäin holtitonta, mutta sitä ei ehtinyt pelätä kun katseli niitä ihania näkymiä auton ikkunasta. Pimeyden keskellä kohosi jatkuvana virtana valaistuja, upean värisiä majoja ja taloja, joiden pihoilla paikalliset viettivät iltaa.

Väsyneinä saavuttiin Arushaan ja Impala-hotelliin, jossa asetuttiin nukkumaan hyttysverkon alle. Uni tuli ihmeellisen nopeasti, kun edellisenä yönä ei ollut nukkunut yhtään. Muuten olisinkin varmaan pyörinyt aamuyön tunneille sängyssä ja vaan miettinyt että missä sitä oikeesti onkaan :)